Murmestertoresalbu

Murmester Tore Salbu AS

Bad og baderom i Bergen og omegn

Bad og baderom i Bergen og omegn
Bad og baderom i Bergen og omegn 1

Baderom

Bad og baderom i Bergen og omegn
Bad og baderom i Bergen og omegn 1

Alt innen bad og baderom i Bergen

Murmester Tore Salbu AS har lang erfaring med levering av bad og  baderom til kunder i Bergen. Gjennom våre år i bransjen, har vi opparbeidet oss stor kunnskap inne faget. Vi vet at kvalitet på vårt håndverk er viktig ved levering av våre løsninger.

Les mer om murerfaget her

Ta kontakt med oss i dag for bestilling av våre tjenester

BAD OG BADEROM I BERGEN OG OMEGN 3

Vi ønsker til en hver tid å yte det lille ekstra som gjør deg som kunde glad og fornøyd med vårt arbeid. Vi ønsker at kunder skal føle begeistring over den totale kvaliteten de får hos oss.. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat og et eventuelt tilbud.t

Her kommer litt informasjon om hva du bør tenke på når du skal bygge nytt.

BAD OG BADEROM I BERGEN OG OMEGN 7
BAD OG BADEROM I BERGEN OG OMEGN 5

Om ventilasjons anlegget

En viktig del av rommet er ventilasjons-anlegget. Dersom det er for lite kan konsekvensen være fare for mugg-vekst og svellingsskader på innredning eller bygnings-deler. Er rommet er konstruert uten luftespalte ved dør eller gjennom vegg vil ikke frisk luft bli tilført rommet. Ventilasjonen fungerer ik

Om lekkasje av røranlegget

Dersom du skal rehabilitere badet ditt bør du se på om røranlegget har skjulte skjøter (inne i veggene). Konsekvensen av en lekkasje vil føre til store fuktskader før den oppdages.e

Badekar

Dersom du skal ha badekar er det viktig å se på om inspeksjonsluke i innbyg-gingsveggen til badekaret mangler. Dersom det så gjør er det ikke mulig å få luftet eller drenert hulrom-met under badekaret. Dette vil medføre fare for tillstopping av avløp og sopp- og muggvekst på baderomet.

Baderomsgulv

Gulvkonstruksjonen på badet har ikke tilstrekkelig stivhet og bære evne for flis og utstyr. Fare for oppsprekking av fliser, svikt i konstruksjon oglekkasjer.

Om tette rør

Dersom rørgjennomføringen til dusjbatteriet ikke tett kan det være fare for umiddelbar lekkasje i veggen

Våtromsmaling

Taket på baderomet er ikke malt med våtromsmaling. Da vil taket etter hvert svelle og mugg/sopp vil begynne å gro over takplatene.

Om overgangen mellom gulv og vegg

Overgangen mellom gulv og vegg på rommet er feilkonstruert. Konsekvens: Ved bevegelser i konstruksjonen er det fare for oppsprekking av membran og lekkasjer.

Om hjelpesluk mangler

Hjelpesluk mangler, vann-søl på gulvet utenfor dusjen kan ikke renne til sluk. Konsekvens: Vil gi oversvøm-melse i tilstøtende rom etter kort tids vannlekkasje.

Om for tynn påstrykningsmembranener

Påstrykningsmembranener for tynn ved sluket på baderommet. Konsekvens: Fare for lekkasjer på kort og lang sikt.

Pusse opp badet – det er mye å tenke på før du setter i gang. Her finner du all informasjonen du trenger!

Oppussing av badet er et omfattende og stort prosjekt, og noe du bør planlegge godt. Det er en stor økonomisk avgjørelse, men det kan også kan heve verdien på boligen din. Renoveringen krever nøye planlegging, og det kan ofte gå et par måneder fra du starter planleggingen til håndverkerne er på plass. Det er i planleggingsfasen det viktigste grunnlaget for et vellykket prosjekt legges. Gjennom planleggingen må du vurdere hvilke nåværende og fremtidige behov baderommet skal dekke.

Badet har en levetid på 25–30 år, så husk at her er det langtidsplanlegging som gjelder. 
Når du vet hvilke behov som skal dekkes er det viktig å tenke på planløsningen for rommet. Med planløsning menes både mulig utvidelse eller reduksjon av rommet, men også oppsett for rør, avløp, elektrisk anlegg og annet inventar. Tenk gjennom hvilke materialer du vil bruke. Ønsker du for eksempel fliser, våtromsplater eller kanskje mikrosement?

Planløsningen gir deg utgangspunktet for å begynne å tenke på inventar og møbler. Det er viktig at du tar hensyn til dette i planleggingen, slik at du vet at du får plass til de møblene du ønsker deg. Husk også på god lyssetting, og hvordan du kan gjøre det mest praktisk å bruke rommet.

Oppussing av badet kan ta alt fra tre til åtte uker. Dette avhenger av hvor komplekst prosjektet er, størrelsen på rommet og eventuelt behovet for utskiftning av rør og teknisk installasjon.Husk å avklare med håndverkeren hvor lang tid de anslår å bruke. Dette bør avklares og klargjøres før kontrakten signeres.

Totalrenovering av badet er kostbart. Prisen på det nye badet vil variere basert på materialvalg, kompleksiteten i prosjektet og rommets størrelse.

Dersom alt skal rives og byttes ut, inkludert fliser, røropplegg og elektrisk anlegg, vil dette øke kostnadene.

Vi er behjelpelig med:

Vanntett membran
En tett membran er en av de viktigste komponentene i det nye badet. Det vanlig å velge enten en sveiset underliggende membran, eller en overliggende påstrykningsmembran. Dette velges etter forutsetninger i hvert enkelt prosjekt. For at overgangen mellom membran og sluk skal bli helt tett er det viktig at vi har et nytt sluk med klemring. Vegger og tettes med rikelig påstrykningsmembran i alle våtsoner. Påstrykningsmembranen forsterkes med fiberbånd i alle plateskjøter og hjørner.

Flis
Flis legger vi på våtrom, kjøkkenbenker, gulv, uteplasser, verandaer og hvor du ellers måtte ønske det. Du kan velge mellom keramiske flis, mosaikk, terrakotta, skifer, naturstein og mye mer. Ute er det viktig at flisen er frostfrie. vi legger flis i det mønsteret og den kombinasjon vi velger i sammen, og vi bistår gjerne med kreativitet, veiledning og erfaring.

For å kunne legge flis kreves et fast og stabilt underlag som ikke beveger seg. Et slikt underlag kan være betong, gips, mur eller andre egnede materialer. Trevegger må kles med formstabile plater som gips eller våtromsplater, før flislegging. For at resultatet skal bli pent og holdbart er grunnarbeidet avgjørende – ujevnheter må rettes ut. Malte flater rubbes med sandpapir og vaskes med fettløsende middel. Gipsplater, puss og betong primes eller grunnes.

Naturstein / skifer
Vi legger både skifer og naturstein, og tar alle oppdrag enten det er gulv, peis, brannmur eller trapp.

Teglstein
Murmester Tore Salbu har lang erfaring fra teglmuring og tar på seg oppdrag som muring av brannvegg, forblending og andre mindre mureroppdrag.

Glassbyggerstein
Glassbyggerstein er svært anvendelig og blir stadig mer populært. Det spesielle med glassbyggerstein er at den slipper igjennom lys samtidig som den skjuler. Glassbyggerstein benyttes derfor ofte som romdelere, og da spesielt i små leiligheter hvor man ønsker å bevare lyset mellom rommen. Det er også vanlig å bruke glassbyggerstein på balkonger, til dusjvegger og i vinduer. Vi finner stadig nye og spennende bruksmuligheter for glassbyggerstein. Glassbyggerstein finnes i mange ulike utførelser, og farger. Det finnes også spesialstein for hjørner og buer. Ta fantasien i bruk!

Støp og avretting
Vi utfører støp, avretting og innstøping av varmekabel i hjem og bolig.

Puss
Murmester Tore Salbu AS utfører også pussarbeider hvis det er ønskelig.

Pusse opp badet – det er mye å tenke på før du setter i gang. Her finner du all informasjonen du trenger!

Oppussing er et omfattende og stort prosjekt, og noe du bør planlegge godt. Det er en stor økonomisk avgjørelse, men et nyoppusset våtrom kan også kan heve verdien på boligen din. Renoveringen krever nøye planlegging, og det kan ofte gå et par måneder fra du starter planleggingen til håndverkerne er på plass. Det er i planleggingsfasen det viktigste grunnlaget for et vellykket prosjekt legges. Gjennom planleggingen må du vurdere hvilke nåværende og fremtidige behov baderommet skal dekke.

Badet har en levetid på 25–30 år, så husk at her er det langtidsplanlegging som gjelder. 
Når du vet hvilke behov som skal dekkes er det viktig å tenke på planløsningen for rommet. Med planløsning menes både mulig utvidelse eller reduksjon av rommet, men også oppsett for rør, avløp, elektrisk anlegg og annet inventar. Tenk gjennom hvilke materialer du vil bruke. Ønsker du for eksempel fliser, våtromsplater eller kanskje mikrosement?

Planløsningen gir deg utgangspunktet for å begynne å tenke på inventar og møbler. Det er viktig at du tar hensyn til dette i planleggingen, slik at du vet at du får plass til de møblene du ønsker deg. Husk også på god lyssetting, og hvordan du kan gjøre det mest praktisk å bruke baderommet.

Oppussing av et bad kan ta alt fra tre til åtte uker. Dette avhenger av hvor komplekst prosjektet er, størrelsen på rommet og eventuelt behovet for utskiftning av rør og teknisk installasjon. Husk å avklare med håndverkeren hvor lang tid de anslår å bruke. Dette bør avklares og klargjøres før kontrakten signeres.

Totalrenovering av badet er kostbart. Prisen på et nytt bad vil variere basert på materialvalg, kompleksiteten i prosjektet og rommets størrelse.

Dersom alt skal rives og byttes ut, inkludert fliser, røropplegg og elektrisk anlegg, vil dette øke kostnadene.

Vi er klare til å hjelpe deg. Ingen jobb er for liten eller for stor.

Ta kontakt med oss dersom du vurderer nytt eller oppussing av ditt gamle bad. Vår erfaring og våre mange fornøyde kunder i Bergen, er din trygghet.

BAD OG BADEROM I BERGEN OG OMEGN 6
Logo_02 Mester
logo sentralt